Σάββατο 23 Μαρτίου 2019


   Το Απρίλιο του 2013 εξέδωσα το βιβλίο μου με έμμετρη απόδοση 100 μύθων του Αισώπου. Από τότε αυτές οι μεταφράσεις  γνώρισαν μεγάλη διασπορά,  κυρίως μέσω του διαδικτύου κι ύστερα από τη δημιουργία αυτού του ιστολογίου.
    Η τιμητική για μένα αναπαραγωγή τους άλλοτε συνοδευόταν με αναφορά στην πηγή κι άλλοτε όχι.
Δειλά-δειλά άρχισαν να ξεπροβάλλουν και άλλα βιβλία με παρόμοιο περιεχόμενο σε έμμετρη μορφή.
    Μόνο χαρά μπορώ να αντλήσω από αυτό το γεγονός.
   Αν η προσπάθειά μου βρήκε μιμητές, σημαίνει πως έβαλα ένα μικρό λιθαράκι στη διάδοση των μύθων του μεγάλου μας παραμυθά.
   Το μέτρο κι η ομοιοκαταληξία που διάλεξα για να παρουσιάσω τους μύθους έδωσαν μια μουσική διάσταση στο λόγο και κατέστησαν πιο ελκυστική την ανάγνωσή τους στις μικρότερες ηλικίες.
  Η τήρηση της επιγραμματικότητάς τους πρόσφερε μια πιο ξεκούραστη προσπέλασή τους, πρόσφορη στην ένταξή τους σε διδακτικά σενάρια στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
     Ευχαριστώ πολύ γι'  αυτήν τη γενναιόδωρη αποδοχή του έργου μου!

*
   Πάντα μ’  άρεσε να σκέφτομαι τον εαυτό μου σαν τον Σωκράτη που έδινε έμμετρη μορφή στους αισώπειους μύθους, για να περάσει την ώρα του μέσα στο κελί μέχρι να πιει το κώνειο.
Τσουγκρίζω λοιπόν το ποτήρι μου μαζί σας, αγαπητοί συμπότες!

**
  Απέμειναν ακόμη πέντε μύθοι ν'  ανεβούν...δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, αφού τους παρουσιάζω πάντα μαζί με την ανάλογη εικαστική τους αποτύπωση...
   Ελπίζω σύντομα η εδώ παρουσίαση του έργου μου να ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου